Hlavní stránka
Barre

Co je to vlastně „barre?“

„Barre“ jakožto pojem z francouzštiny je označení pro baletní tyče, které jsou oporou při baletu. Pro cvičení barre to tedy znamená, že část lekce je u baletní tyče, která nám pomáhá ke správnému držení těla, ale je nám také oporou v různých pozicích a cvicích.

Cvičení Total Barre vzniklo roku 1959 v Londýně. Tehdejší balerína, která si vážně zranila záda hledala kompromis mezi svým milovaným baletem a rehabilitačním cvičením, aby se mohla dostat zpátky do formy.

V dnešní době cvičení barre nabízí nekonečno možností. Barre spojuje prvky baletu, pilates a jógy. Cvičení většinou probíhá u baletní tyče a na podložce. Využívá spoustu cvičících pomůcek jako jsou jednoruční činky, lehká závaží na nohy a ruce, odporové gumy, soft bally a další. Při cvičení se zaměřujeme na protažení a posílení svalů celého těla, anebo budeme cílit na různé partie, které budeme posilovat. Cvičením barre si zlepšíte fyzickou kondici, flexibilitu, krásně vyformujete tělo, zlepšíte si náladu a rozhodně se budete bavit! :)

V budoucnu se u nás také můžete těšit na lekce „Ballet Barre“, které se budou zaměřovat více i na klasické baletní cviky, které jsou náročné, ale každá z nás jsme si aspoň na chvilinku přály být baletky, tak proč bychom to nezkusily teď?

Tereza Ševčík

Kontakty

Email recepce:
Telefon:
Adresa:
Veleslavínova 4, Ostrava 📍
Bankovní spojení:
3145110028/3030
Kontaktujte nás

Provozní řád


© 2024 All rights reserved
Balance & Glow Studio
Made by sevcik.dev